Knoflookboter


Knoflookboter, een onmisbare smaakmaker in de keuken, voegt een rijke en verrukkelijke dimensie toe aan tal van gerechten.

Of je het nu smeert op versgebakken brood, gebruikt als smaakvolle marinade of als finishing touch op gegrilde gerechten, knoflookboter voegt een onweerstaanbaar knoflookaroma toe aan elke hap.


In deze eenvoudige en snelle receptuur delen we hoe je zelf deze smeuïge boter met een perfecte balans van knoflook en verse kruiden kunt maken.

Laat je zintuigen verwennen door de heerlijke smaak van zelfgemaakte knoflookboter.

Een onweerstaanbare toevoeging aan jouw culinaire repertoire!


Bereidingstijd: ~15 minuten


Ingrediënten

knoflookboter

Bereidingswijze:

  1. Meng de boter, fijngehakte knoflook en peterselie in een kom.
  2. Voeg zout en peper toe naar smaak. Proef en pas de kruiden aan indien nodig.
  3. Meng goed totdat alle ingrediënten gelijkmatig zijn verdeeld.
  4. Je kunt de knoflookboter meteen gebruiken, of je kunt het in plasticfolie wikkelen en in de koelkast bewaren om het later te gebruiken.

Deze basis knoflookboter kan worden gebruikt als smaakmaker voor gegrilde gerechten, pasta, brood, en nog veel meer. Experimenteer gerust met de verhoudingen en voeg andere kruiden toe om je eigen unieke smaakcombinatie te creëren.


Meer recepten

kruiden kip

Knoflook kruiden kip

Meer Informatie
geroosterde knoflook hummus

Geroosterde knoflook hummus

Meer Informatie
knoflook parmezaanse frites

Knoflook parmezaanse frites

Meer Informatie
broccoli roerbak

Knoflook broccoli roerbak

Meer Informatie

Social Media